תחרות "קריה יפה" ה-14 במספר הגיעה לסיומה בטקס חגיגי שנערך במרכז וואהל ב- 22 לאוקטובר 2007, בנוכחות רוב ראשי הרשויות בארץ.
תחרות קריה יפה בישראל יפה היא אחת משש תחרויות יופי ארציות, שעורכת המועצה לישראל יפה במטרה לשפר את פני הארץ ומוסדותיה. השנה נערך הטקס ביום "אקולוגי" במיוחד, 22 לאוקטובר - היום בו נערך יום הניקיון הבינלאומי בישראל, שגם בו לקחה המועצה חלק. בתחרות "קריה יפה" מעודדת המועצה לישראל יפה את הרשויות המקומיות ברחבי הארץ בתחום טיפוח הסביבה הן ברמת הרשות והן ברמת התושב היחיד ובסיומה מקבלים המשתתפים תעודות כוכבי יופי בהתאם לרמה אליה הגיעו (עד 5 כוכבי יופי). בטקס הוענקו דגלי יופי לרשויות המצטיינות וחולקו אותות נוספים. הרשויות להן הוענק דגל היופי הן העיר אשקלון, המועצה המקומית להבים והמועצה האזורית עמק הירדן. מגן של עשור הצטיינות (עשר שנות זכיה רצופה ב - 5 כוכבי יופי) ניתן למועצות המקומיות גני תקווה, פרדסיה, קרית טבעון, שוהם והמועצה האזורית שער הנגב. מגן כוכב הזהב (חמש שנות זכיה רצופה ב- 5 כוכבי יופי) ניתן לכפר הסטודנטים איבים סן דייגו במועצה האזורית שער הנגב, המועצה המקומית זכרון יעקב והערים עפולה ו ערד. הזוכים בדגל היופי

מועצה אזורית עמק הירדן

|
|

|
מועצה מקומית להבים
|
|
אשקלון
|
תעודה על תרומה לקהילה ניתנה למועצה האזורית מטה אשר, כהוקרה על פעילותם של כל יישוביה במשך השנה. תרומתם של יישובי המועצה באה לידי ביטוי בהתנדבות מרשימה של התושבים למשמר האזרחי, ב"אימוץ" יחידות מצה"ל בישוב, בהעמדה של מתקני הישוב לטובת אוכלוסיות נזקקות, ובתמיכה בילדים בעלי צרכים מיוחדים. השנה השתתפו בתחרות 132 רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ (כולל המגזר הערבי והבדואי) – 44 מתוכן ערים, 38 ישובים מתוך מועצות אזוריות, 37 מועצות מקומיות ו- 13 מועצות אזוריות. בשל ההבדלים בין אופין של המועצות האזוריות על ישוביהן לעומת שאר הערים והמועצות המקומיות, הוחלט לפצל, החל משנת 2008, את תחרות "קריה יפה" לשתיים – תחרות אורבנית, בחסות שר הפנים, במסגרתה ישתתפו ערים ומועצות מקומיות, ותחרות בעלת אופי כפרי, שתיוחד למועצות האזוריות, בחסות שר החקלאות. עיקרי הנושאים להערכה בתחרות היו: פני הישוב, ריאות ירוקות, שילוט, המרחב הישובי, מוסדות ציבור וחינוך, ויוזמות הרשות. בהתאם לעקרונות המודרניים של פיתוח סביבתי בר קיימא, התחרות שואפת ליצור שיווי משקל נאות בין פיתוח אורבני יעיל ולבין 'ריאות ירוקות' (שטחים פתוחים כגון פארקים או גינות המשמשות את הציבור כולו), כך שהאחרונים לא יפגעו או יצטמצמו. מטרה נוספת של התחרות היא להגביר את מודעות התושבים לכך ש"הבית לא נגמר בדלת" וטיפוח העיר תלוי גם בתשומת הלב של כל תושב ותושב. צוותי השיפוט מורכבים כולם ממתנדבי המועצה שהם גם בעלי זיקה לנושא. המתנדבים עוברים תדרוכים ורענונים עיתיים בנושא ויוצאים לימי שיפוט ארוכים כחלק מרצונם לתרום ולעזור לטיפוח ושמירת הארץ.
יו"ר התחרות זו השנה השניה ברציפות הוא מר ירמי אולמרט, שזכה להכיר את השלטון המקומי בישראל כשכיהן כראש המועצה גבעת שמואל (כיום יו"ר איגוד הכדורסל הישראלי). השופט הראשי של התחרות הוא מר שרון עזריאלי, מ"מ למנכ"ל המרכז לשלטון המקומי בישראל.
סמנכ"ל המועצה, מר ויצמן משיח, מסר כי רמת האסתטיקה, רמת הניקיון ובעיקר הדגש על איכות הסביבה מצד הרשויות, עלו בצורה ניכרת, עד כדי כך שטווח הציון הצטמצם והרף לקבלת ציון גבוה עלה. ראויות במיוחד לציון על כך הן הרשויות החרדיות, ובמיוחד העיר בני ברק, שהפגינו עליית מדרגה משמעותית ביחס לשנים הקודמות.
עוד יש לציין את הנציגות המכובדת של המגזר הערבי בתחרות, אותו ייצגו שבע רשויות מקומיות:
המועצה המקומית ג'לג'וליה – זכתה בתעודת "הישוב הערבי המצטיין" בשל עליית המדרגה החדה שביצעה משנה שעברה. מלבדה השתתפו עיר הכרמל (דלית אל כרמל ועוספיה) – שחזותה וניקיונה השתפרו בצורה ניכרת, כפר ג'לג'וליה, שגב שלום, כאוכב, כפר ברא, נס עמים ובית ג'אן.

המועצה המקומית ג'לג'וליה - הישוב הערבי המצטיין של התחרות |
|