כ-1700 תלמידים השתתפו השנה בפרויקט
עיר וסביבה אשר התקיים בשני מסלולים: לתלמידי חטיבות הביניים או תלמידי תיכון אשר מתמחים במגמה הגיאוגרפית, ולתלמידי כיתות ה' ו-ו'. בשני המסלולים מתנסים התלמידים בכתיבת עבודת חקר מדעית בנושא סביבתי, במקביל לחמישה מפגשי העשרה הנערכים במהלך השנה במרכז הלימודי של המועצה המקיפים מיגוון סוגיות סביבתיות ועירוניות הקשורות לחיינו אנו: אקולוגיה, הסביבה הבנויה, אנרגיה, פיתוח בר קיימא ומים.
השנה הפגינו העבודות (170 של בתי הספר היסודיים ו- 230 של חטיבות הביניים והתיכונים) לא רק חקירה מדעית וכמותית, אלא גם אקטיביזם סביבתי בהתאם לנושא עבודתם, על ידי ניסיון להשפיע על התנהגות הפרט במרחב האורבני של עירם. בדברים שנשאה לפני האורחים, אמרה חיה יוגב, מנהלת המרכז הלימודי של המועצה, ש"התלמידים שהשתתפו בפרויקט במשך השנה הם סוכני השנוי ההתנהגותי של מחר בכל הקשור ליחס לסביבה ולהרגלי האדם המשפיעים עליה".
דגש רב הושם השנה על קיימות ופיתוח בר קיימא. בתוך הפרויקט
עיר וסביבה, התקיימה זו השנה השמינית התחרות
עשייה ירוקה במסגרתה בוחר כל בית ספר אזור בשטחו או בסביבתו אותו הוא מטפח או מפתח (דוגמא לכך היא יצירת פינת מיחזור). עוד פרויקט מיוחד שהתנהל השנה הוא
פרלמנט ירוק - מפגשים לימודיים של תלמידים ערבים מבית הספר האורתודוכסי ברמלה ותלמידים יהודים מחטיבת הביניים האורן גינסבורג מיבנה. עם תום הפרויקט כתבו התלמידים עבודות חקר העורכות השוואה בין עירם בהקשר של נושא סביבתי או עירוני, כגון היצע מקומות בילוי או רמת זיהום האוויר בכל אחת מהערים.
אורחי הטקס התרשמו מהתערוכה המרתקת שהוצבה סמוך לאולם, שהכילה את כל העבודות שהתמודדו בתחרות פתוחות לעיון, וכן מצגות מחשב הממחישות את תהליך העבודה שעבר חלק מהזוגות שהשתתפו: אחת מהן היתה של דובי קורדונסקי מבית הספר בן -גוריון בפ"ת, שהציג את המפגעים הנוצרים משקיות פלסטיק ואת החלופות האפשריות. התערוכה עוטרה בקישוטים צבעוניים העשויים פלסטיק (בקבוקים, שקיות ועוד), ובמיוחד בלט לעין "דגל" ישראל שהורכב מגזירי ניילון בצבעי כחול ולבן.
אשל סגל וחיה יוגב העניקו את הפרסים לזוכים: לזוכים בשלושת המקומות הראשונים מחטיבות הביניים והתיכונים הוענקו פרסים כספיים, ואילו הזוכים בשלושת המקומות הראשונים מכיתות ה' ו-ו' הסתפקו בתווי קניה, הכל מתנת חברת
UMI. סגל הדגיש בדבריו ש"מקבלי הפרסים היום, הם מחוללי השנויים של מחר".
השנה הוחלט גם להוקיר תודה מיוחדת למורי בית הספר שליוו את התלמידים ותהליך כתיבת העבודות במשך השנה, ולכן הוענק להם שי ידידותי ביותר לסביבה, אשר עשוי להביא למיזעור תופעת התחממות כדור הארץ: מטען סולרי למכשיר הסלולארי מתנת חברת מלניום אלפיים.
הטקס נערך בנוכחות יו"ר המועצה לישראל יפה - אברהם כץ-עוז, יו"ר מועצת המנהלים של חברת UMI - דוד עייני, מנכ"ל המועצה לישראל יפה - אשל סגל, וכמובן מורי ותלמידי בתי הספר שהשתתפו בפרויקט, ומפקחים ובכירים ממשרד החינוך.