היש מיקום פסטורלי יותר ממרגלות כפר האמנים עין הוד כדי להטמיע ערכים של קיימות ואיכות סביבה? לפחות עבור המבקרים הנלהבים של פסטיבל "אקוספרה 2009" התשובה היא ברורה. דוכן המועצה לישראל יפה, שכצפוי לא נפקד מהאירוע המוצלח הזה, פינק את מבקריו במגוון פעילויות מלהיבות במיוחד: דוכן בו הכינו ילדים בובות של חיות מחומרים שנעשה בהם שימוש חוזר, הכנת פרחים מלאכותיים מבקבוקי פלסטיק ועמדת צפייה בסרטונים בנושאי איכות סביבה - הן רק חלק מהן.
קיימות, היא המושג שעמד במרכז פסטיבל אקוספרה 2009 וביטא את השאיפה להבטיח את ההגנה על כדור ארץ ועל משאביו לטובת הדורות הבאים. המבקרים בדוכן המועצה לישראל יפה, שהיה ללא ספק אחד ההומים והססגוניים במתחם, זכו להמחשה ברורה ומלהיבה של המושג "קיימות", באמצעות מגוון פעילויות חינוך סביבתי מלוות בהסברים המיועדות לילדים ולהוריהם.
רבות מהפעילויות שהוצעו התקיימו בפינת היצירה שבדוכן. בפינה זו הכינו הילדים בובות של חיות (ארנב, פרפר, עכבר ועוד) מגלילי נייר טואלט, יצרו תליונים של סמלים ירוקים והכינו פרחים מלאכותיים מבקבוקי פלסטיק. המשותף לכל הפעילויות היצירתיות הללו הוא עקרון השימוש החוזר - שימוש נוסף במוצרים שכבר נעשה בהם שימוש בעבר ולאו דווקא על פי ייעודו המקורי של המוצר. באמצעות הכנת התליונים למדו הילדים (והוריהם) להכיר סמלים ירוקים המופיעים על מוצרים רבים, כמו: "ניתן למחזור", "לא פוגע בשכבת האוזון", "לא נוסה על בעלי חיים" ועוד, כך שיגדלו להיות צרכנים "ירוקים" המתחשבים בסביבה.
לטובת ההורים והמבוגרים הציבו מדריכי המועצה בדוכן עמדת צפייה בסרטונים סביבתיים הממחישים את הבעיות והאתגרים האקולוגיות בפניהם אנו ניצבים כמו ההתחממות הגלובלית, בעית פסולת הפלסטיק ועוד.
הפסטיבל, אם כן, נגע בנושא הקיימות מזוויות שונות ופנה לגילאים וקהלים מגוונים: ילדים, הורים, צעירים, מבוגרים, חובבי אומנות וכמובן שוחרי סביבה באשר הם. המיקום הפסטורלי, בין הים להר, הוסיף לתחושת החיבור לטבע ולסביבה, ויצר קרקע פורייה להטמעת ערכי הקיימות.
הרבה יצירה בדוכן המועצה לישראל יפה בפסטיבל "אקוספרה 2009"
|