עבור הסביבה בישראל, הצטברות הפסולת היא סכנה ברורה ומיידית. מדי שנה מיוצרים בארץ כ – 5 מיליון טון פסולת, שהם 660 ק"ג פסולת בממוצע לאדם. יותר מכך - מדי שנה, גדל ייצור הפסולת בישראל בשיעור של כ – 4%.
רובה המכריע של הפסולת מגיע בסופו של דבר למטמנות ברחבי הארץ, שם גורמת הפסולת לזיהום קרקעות ומי תהום, פגיעה בבעלי חיים ונזקים אקולוגיים נוספים.
הפיתרון לבעיית הפסולת: שלושת ה - R
שלושת ה-R (ובאנגלית The three R’s) הוא מושג המתאר את שלוש השיטות העדיפות ביותר למניעת הצטברות פסולת: הפחתה (Reduce), שימוש חוזר (Reuse) ומיחזור (Recycle). שלוש השיטות האלו הן השלבים המרכזיים בפירמידה המתארת שיטות לטיפול ומניעת הצטברות פסולת.
העדיפות של שיטות שונות נקבעת לפי מידת הצלחתן במזעור נזקים סביבתיים, תוך כדי שימור מרבי של התועלת לאדם. לכן, למשל, הפחתה היא הפיתרון הטוב ביותר – על ידי התייעלות חסכונית, יכול האדם להפיק את המקסימום ממוצרי צריכה שונים, תוך שהוא מונע מראש יצירה של פסולת נוספת.
במיחזור, לעומת זאת, נמנע רק חלק מהנזק האקולוגי הכרוך בשימוש במוצרי צריכה, שכן במהלך המיחזור מבוזבזת מידה לא מבוטלת של אנרגיה, שייצורה כרוך בניצול משאבים וביצירת זיהום נוסף.
המועצה לישראל יפה מזמינה אתכם לקרוא עוד על שיטות שונות למניעת הצטברות פסולת ולהירתם למאמץ הסביבתי

הידעת? יש המציינים חמישה R ולא שלושה – Refuse, Reduce, Reuse, Repair ו – Recycle. כלומר, לפירמידה הם מוסיפים שתי אפשרויות נוספות: Refuse - סירוב למוצרים שאין בהם צורך ו-Repair - תיקון פריטים שברשותנו כתחליף לקניית חדשים.
|
|