6.5.10

שעת כדור הארץ הבינלאומית צוינה השנה ב-13 ערים ישראליות, שהחליטו לכבות את אורותיהן לשעה כדי לציין את מחוייבותן להגנה על כדור הארץ. לכיכר רבין בתל אביב הגיעו עשרות אלפי אנשים לחגיגה סביבתית. גם דוכן המועצה לישראל יפה משך התעניינות רבה מצד המשתתפים באירוע.

שעת כדור הארץ צוינה לפני שבועיים בפעם השלישית בישראל בתאריך שהוא גם יום כדור הארץ הבינלאומי (22.04). 13 ערים בארץ - מחיפה בצפון ועד אילת בדרום – לקחו חלק ביוזמת כיבוי האורות הבינלאומית, והצטרפו לכ-6,000 ערים ברחבי העולם שכיבו את האורות לשעה.
מטרת היוזמה היא להגביר את המודעות לצורך בחיסכון בצריכה ובפליטת מזהמים כדי להגן על כדור הארץ מפני הנזקים הנגרמים לו על ידי האדם. מארגני האירוע שהתחיל כיוזמה מקומית בעיר סידני שבאוסטרליה הסבירו שבאמצעות שינויים קטנים באורח החיים של כל אחד מאתנו ניתן להפחית את פליטות גזי החממה בעולם ולרסן את קצב התחממות כדור הארץ.
כשכל 13 הערים הישראליות כיבו את אורותיהן במקביל נרשם במרכז הבקרה של חברת החשמל חיסכון של כ-74 מגהוואט - שווה ערך לכ-740 אלף נורות של 100 וולט - או 50 אלף בתי אב.
אירועי שעת כדור הארץ הישראלית כוללים חוץ מכיבוי האורות גם חגיגות מגוונות בערים השונות, דוגמת צעדות המוניות, הקרנת סרטים בנושאי איכות הסביבה ומופעי מוסיקה המוארים באמצעות אנרגיה חלופית. בתל אביב נערך הפנינג חגיגי בכיכר רבין, שכלל הופעות של שי גבסו, רמי פורטיס, גבע אלון, כנסיית השכל ואמנים נוספים. בכיכר הוצבו דוכנים של עמותות וארגונים ירוקים, ביניהם גם דוכן ההסברה של המועצה לישראל יפה, שהציג נורות הצורכות 80% פחות חשמל לתאורה. הדוכן אויש על ידי מדריכות המועצה שהיו עסוקות כל הערב בהסברה על חיסכון בחשמל, הפחתת השימוש בשקיות פלסטיק, מיחזור וטיפים ירוקים שונים שהוצגו לקהל הרב שהיה במקום. בין המתעניינים שהגיעו לדוכן היו גם ילדים רבים שהוכיחו כי החינוך הסביבתי זוכה להצלחה גם מחוץ למסגרת בית הספר.
 מדברים על מחזור בדוכן המועצה לאור נורות חסכוניות
|